Cosmo Auto

De waarde van muziek in onze cultuur

Muziek en kunst zijn fundamenteel menselijke activiteiten. Zonder elkaar kunnen de mensheid en de kunst niet bestaan. Hoe klein of ambitieus onze creaties ook zijn, we hebben allemaal het vurige verlangen om ze te maken. Het is onmogelijk om de interactie met geluid te vermijden, of je het nu wilt creëren of ervan wilt genieten. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van mensen, of het nu gaat om luisterplezier, een emotionele reactie, optreden of creëren. Hetzelfde geldt voor zowel klassieke als moderne uitvoeringsmuziek. Beide soorten muziek zijn kostbaar voor onze cultuur, maar zoals we allemaal weten, wordt deze muziek onderschat omdat ze niet algemeen bekend is. Het is mijn plicht als muzikant en kunstenaar om anderen te leren hoe ze de creatieve inspanningen waar ik gepassioneerd over ben kunnen waarderen.

Klassieke of performancemuziek speelt geen rol van betekenis in het leven van de meeste Amerikanen. Het wordt nog steeds beïnvloed door stigma’s, evenals door overheidsbeleid van de afgelopen 20 jaar. Er zijn misschien nog steeds veel mensen die denken dat klassieke muziek alleen voor welgestelden, ouderen en hoogopgeleiden is. Sommige mensen voelen zich misschien ongemakkelijk bij het bijwonen van klassieke muziekevenementen omdat ze denken dat ze zich op een bepaalde manier moeten gedragen en kleden om de concert- of uitvoeringszaal te betreden. Bovendien dragen sommige televisieprogramma’s, commercials, toneelstukken, boeken, invloedrijke persoonlijkheden en zelfs sommige artiesten bij aan de pretentie en het elitisme dat sommige artiesten vertonen door muzikanten te isoleren van het grote publiek. Zoals met bijna elk stereotype, is een deel hiervan juist, maar niet helemaal. Gezien de impact die concertmuziek heeft op de samenleving, besluiten de meeste mensen dat het niet “voor hen” is, omdat ze de waarde of relevantie ervan in hun leven niet zien. De desinteresse van de vorige regering in het bevorderen en bevorderen van de kunsten wordt verergerd, hetzij door het financieren van kunstorganisaties of kunsteducatie. De huidige regering geeft ons optimisme en heeft haar toewijding getoond, maar onze Amerikaanse samenleving moet eerst accepteren dat iedereen klassieke/concertmuziek kan waarderen en ervan kan genieten.

De meest typische manier voor iemand om met muziek in aanraking te komen, is ernaar te luisteren of naar een muzikaal evenement te gaan. Het kan een zeer intieme en lonende ervaring zijn om thuis te luisteren op een cd-speler, in de auto, online of op een iPod. Zoals we allemaal weten, creëert muziek in lounges, clubs, feesten of andere sociale omgevingen een sfeer en een sfeer. Het bijwonen van een concert is ook onderscheidend omdat het de sensatie biedt van het horen van live artiesten terwijl het geluid precies wordt weergegeven zoals het bedoeld was om gehoord te worden. Waar anders kan men met anderen in (relatieve) stilte naar muziek luisteren, met geen andere afleiding dan de muziek zelf?

Muziek heeft de kracht om het intellect te stimuleren. Muziek kan worden beluisterd en gebruikt om verschillende onderwerpen uit te lichten. Om te begrijpen hoe de componist de compositie heeft bedoeld, kan men overwegen hoe ze zich allemaal verhouden. Een heerlijke sensatie waarmee je kunt verdwalen in een nieuw audiolandschap is gefocust horen.

Concertmuziek is het soort muziek dat de ziel voedt en aantrekkelijk is voor oren en gedachten. Lang werd aangenomen dat muziek sterke emoties oproept bij luisteraars.

Door muziek te spelen ontstaat er een nieuwe belevingswereld die de geest, fysieke coördinatie en expressiviteit verder verbetert, wat een van de mooie dingen is van muziek in het algemeen en concertmuziek in het bijzonder. Terwijl ze hun gewone leven blijven leiden, kunnen muziekliefhebbers en ook amateurmuzikanten ervoor kiezen om in lokale ensembles (orkest, band, koor) te spelen, cursussen te volgen, met anderen op te treden en te schrijven. Bijna alles wat een professionele muzikant kan doen. Muzieknotatie lezen, alleen of met anderen een instrument bespelen en subtiele of significante genuanceerde wijzigingen aanbrengen in de muziek die alleen een artiest kan bieden, vereisen allemaal aanzienlijke fysieke coördinatie. Over het algemeen kan muziek een amateurmuzikant een alternatieve vorm van zelfexpressie of een ontsnapping uit het dagelijks leven bieden. Het speelt een belangrijke rol in hun leven en voorziet in hun behoefte of behoefte om muziek te maken.

Muziek is van grote waarde in het onderwijs op alle niveaus. Naarmate de muziek de geest, het vermogen om zichzelf uit te drukken en een breed scala aan andere eigenschappen ontwikkelt, leren ze veel essentiële principes voor het leven. Muziek lezen is als het leren van een nieuwe taal met een complexe klankbetekenis. Men moet niet alleen de ongebruikelijke symbolen op een pagina kunnen begrijpen en analyseren, maar ze ook correct kunnen uitvoeren. Degenen die muziek studeren, leren ook hoe ze hun oren kunnen verfijnen voor muziek. Het vermogen om muziekuitvoeringen te oefenen, te oefenen, te analyseren en te bekritiseren komt voort uit een kritisch oor.
Daarnaast vereist het spelen met mensen en alleen spelen specifieke talenten en horen bij het uitvoeren van muziek. Muziek bestuderen en analyseren, muziek schrijven, over muziek lezen, de geschiedenis van muziek begrijpen en haar verbanden met vroegere en huidige trends, en weten waar je naar moet luisteren in muziek zijn allemaal uitstekende manieren om te leren.

Muziekstudenten, of ze het nu op de basisschool, middelbare school, middelbare school, universiteit of alleen studeren, krijgen zelfdiscipline, het vermogen om zichzelf uit te drukken door middel van geluid, verbeterde technische motorische vaardigheden, verbeterd probleemoplossend vermogen, de vermogen om samen te werken en met anderen samen te werken, en het vermogen om hun creatief en kritisch denken aan te wakkeren. Het belangrijkste is dat de leerling kan vertrekken in de wetenschap dat muziek ook al die aspecten biedt naast het plezier van terloops of met grote zorg luisteren. Deze vaardigheden worden geleerd aan iedereen die muziek studeert, of ze het nu weten of niet. Degenen die muziek hebben gestudeerd maar er geen carrière in nastreven, zullen deze vaardigheden gebruiken en toepassen in hun dagelijks leven en carrière.

Kunst en muziek worden doorgaans beschouwd als onnodige buitenschoolse activiteiten voor het functioneren van de Amerikaanse samenleving, hoewel dit begint te veranderen. Ze bieden ook oneindig veel verschillende ervaringen en ontwikkelen de talenten die we in andere vakgebieden en beroepen inzetten verder. Via programma’s als “So You Think You Can Dance” en “The Colbert Report”, met verwijzingen naar levende componisten als Steve Reich of bezoekers uit de jazz- en klassieke wereld, is de kunst de laatste tijd de populaire cultuur binnengedrongen en de aandacht van kijkers getrokken ( Wynton Marsalis en Alex Ross). Kijkers van “American Idol” kunnen hun vermogen ontwikkelen om muziekuitvoeringen te bekritiseren en sterke muzikale meningen te uiten door gewoon naar de show te kijken. Zelfs de wedstrijd van het YouTube Symfonie Orkest kreeg veel steun en media-aandacht. Of ze het beseffen, onze samenleving is steeds meer met kunst bezig. Er is een groeiende nieuwsgierigheid en opwinding over deze wereld, omdat kunst en klassieke muziek veel te lang verborgen zijn gehouden voor de algemene bevolking.

Kunstenaars en mensen met een passie voor kunst en muziek moeten zich bewust zijn van wat er gebeurt en verschillende moderne middelen blijven gebruiken om het publiek te laten zien wat er in deze wereld gebeurt. Kunst en muziek kunnen worden gezien als een alternatief voor de populaire cultuur. Elke gemeenschap zal er baat bij hebben mensen extra kansen te geven om hun leven en brein te verbeteren. Er wordt aangenomen dat deze ontwikkeling de weg vrijmaakt voor een periode waarin klassieke en concertmuziek zijn plaats vindt in de hedendaagse cultuur en een breder publiek kan bedienen.

0
0
0
0
0
0