Cosmo Auto

Het Energiecertificaat In Duitsland En 4 Mythen Hierover

Allereerst is een energiepas niets meer dan een document dat een gebouw energetisch beoordeelt. Dus zoiets als een label voor energie-efficiëntie, alleen voor huizen in plaats van koelkasten. Het moet het energieverbruik van woningen voor huurders en huizenkopers vergelijkbaar maken en daarmee onaangename verrassingen voorkomen. Steeds meer consumenten worden zich ervan bewust dat het energiecertificaat belangrijk is binnen een energievergelijker.

Het energiecertificaat is daarom een ​​verdere stap naar meer energie-efficiëntie in Duitsland en wordt wettelijk gereguleerd door de Duitse energiebesparing verordening (EnEV). Deze Duitse wetgeving is te wijten aan de Richtlijn 2010/13 / EU van de Europese Unie. Zoals met alle complexe onderwerpen, zijn er ook talloze ‘mythes’ over het energiecertificaat en energiemaatschappijen welke we hier willen verlichten.

Er Bestaat Maar Een Soort Energiepas

Er zijn twee verschillende versies van het energiecertificaat, het verbruiks certificaat en het vereiste certificaat, De goedkopere verbruiks kaart berekent een gemiddelde van het energieverbruik van de afgelopen drie jaar en is dus extreem afhankelijk van het verwarmings gedrag van de bewoners. De meer informatieve, maar ook duurdere vraagkaart bepaalt de energiebehoefte van het gebouw volledig onafhankelijk van het verwarmings gedrag van de bewoners.

Voor dit doel wordt de thermische isolatie capaciteit van het gebouw berekend, de ramen worden gecontroleerd op hun energetische eigenschappen en het verwarmingssysteem wordt beoordeeld. Men kan ook zo uitdrukken: De geschatte certificaat vraag, hoeveel energie er nodig is om het huis en het verbruik certificaat warmte geeft aan wat de huidige bewoners aan te besteden, maar zonder het te weten hun verwarming gedrag. Daarom kunnen er grote verschillen zijn tussen deze twee cijfers.

Eigenaars Van Onroerend Goed Moeten Per Se Beschikken Over Een Pas

Fout! Wie geen verkoper of verhuurder is, heeft uiteraard geen energiecertificaat nodig. Wie echter zijn huis of appartement wil verkopen of verhuren als eigenaar van een onroerend goed, moet de energie-efficiëntieklasse van de onroerende zaak en andere essentiële gegevens uit het energiecertificaat in de onroerend goed advertentie al vermelden en het energiecertificaat tijdens het bezoek aan de geïnteresseerde presenteren. Als hij dat niet doet, stelt hij zich bloot aan vervolging en moet hij rekenen met een hoge boete.

Je Moet Beschikken Over Een Pas Om Een Appartement Te Kunnen Huren

Fout! Energiekaarten zijn alleen beschikbaar voor woongebouwen of woongebouwen. Zodra slechts één appartement in het huis wordt gehuurd of verkocht, heeft men een energiecertificaat nodig voor het gebouw. Er is slechts een beperkte keuze tussen het iets goedkopere verbruiks certificaat en de meer zinvolle, maar duurdere vraag: voor huizen met één tot vier wooneenheden, gebouwd vóór 1978, is de vraag wettelijk verplicht, voor huizen gebouwd na 1978 of later Als u meer dan vijf wooneenheden heeft, kunt u zelf kiezen welk energiecertificaat u kunt uitgeven.

De Energiepas Is Altijd Geldig Voor Onbepaalde Tijd

Fout! De energiepas is 10 jaar geldig vanaf de uitgavedatum. Het kan niet worden verlengd een specialist. Maar je krijgt met de vraag badge een veel beter overzicht van de verwachte hoeveelheid energie.

0
0
0
0
0
0