Cosmo Auto

Hoe kun je muziek maken in het gemak van je huis?

Een levenslange passie die ik ontwikkelde na het zien van de reel-to-reel-machine van mijn vader, bracht me ertoe om in opnamestudio’s te werken, muziektechnologie te onderwijzen en muziek te componeren. Omdat ik door de studio een breed spectrum aan creatieve mogelijkheden kan verkennen, heb ik er nooit mijn interesse in verloren.

Alleen dit creatieve proces kan de voldoening brengen die voortkomt uit het ontwikkelen van concepten, het schrijven van liedjes en het perfectioneren van een mix. Misschien vraag je je af wat dit allemaal precies inhoudt.

Muziek maken houdt in het algemeen in dat je muziek maakt, opneemt en mixt om een ​​’track’ te maken. We onderzoeken de eerste muzikale inspiratie, een riff, een geluid of een stemming. Na de ontwikkeling van het geluid van het nummer met gebruikmaking van meerdere instrumentatielagen, wordt het “gemixt” of uitgevoerd voor een artistiek effect.

Klinkt dat een uitdaging? Je moet je van een paar dingen bewust zijn voordat je deze wereld betreedt. Het goede nieuws is dat je deze talenten kunt ontwikkelen terwijl je thuis ontspant, dankzij online leren. Een ander ding om te onthouden is dat je de startmaterialen voor weinig tot niets kunt krijgen.

Nog niet overtuigd? Of je al dan niet een instrument kunt bespelen is niet van belang. Iedereen met een computer en wat vrije tijd kan dankzij looping beginnen met het schrijven van muziek.

Als je opgroeide en kwaliteitsmuziek wilde opnemen en mixen, moest je een professional inhuren. Het opzetten van een thuisstudio met de nodige muziektechnologie kost veel geld.

Tegenwoordig streamt mijn 16-jarige zoon zijn liedjes naar digitale muziekplatforms zoals Spotify en Soundcloud met zijn computer en een paar vrienden. Ik liet hem een ​​paar dingen zien, maar hij leerde de meeste van zijn vakgerelateerde kennis online.

Dus, hoe begin je?

Er zijn verschillende keuzes om te overwegen als je online muziek wilt leren componeren en de benodigde tools wilt ontvangen.

Met een gratis digitaal audiowerkstation kun je beginnen met het maken van muziek, zelfs als je niet veel geld hebt. Avid’s eerste versie van Pro Tools introduceert de wereldwijd erkende opnamesoftware.

Het is acceptabel als u niet zeker weet waar u Pro Tools moet gaan gebruiken. Avid heeft gratis online lessen gemaakt om je op weg te helpen.

Talloze websites zijn gewijd aan het verspreiden van informatie om gebruikers te helpen hun vaardigheden op het gebied van audiosoftware aan te scherpen. Mensen uit verschillende levensgebieden kunnen profiteren van de overvloed aan informatie en tutorials die beschikbaar zijn in Pro Tools Expert, die een breed scala aan onderwerpen omvat.

Naast Pro Tools zijn er nog meer gratis muziekproductietools.

Een steeds populairder wordend digitaal audiowerkstation is Reaper. Het kost $ 60 voor niet-commerciële gebruikers, wat een eerlijke prijs is. Je kunt het 60 dagen gratis uitproberen voordat je het koopt. De Reaper-website biedt verschillende bronnen om beginnende gebruikers te helpen bij het navigeren door het programma.

Om creatieve inhoud te bevrijden van de “beperkingen van traditionele audio-opnametechnologieën”, richt FL Studio zich op het produceren van elektronische muziek.

Veel Apple-gebruikers zijn gewend aan het gebruik van Garageband, een studio voor het maken van muziek met loops. Het gebruik van vooraf opgenomen of geprogrammeerde geluiden is een must voor het maken van muziek met loops. Het heeft verrassend veel functionaliteit voor zo’n klein toestel en er is zelfs een mobiele app.

Welke tools heb je tot je beschikking?

Bovendien is het vinden van tutorials voor programma’s zoals Garageband eenvoudig. Er zijn verschillende Garageband-tutorials online beschikbaar.

Als je klaar bent om wat meer geld in je studie te steken, kun je veel muzieklessen vinden die redelijk geprijsd zijn. De lessen in je eigen tempo die beschikbaar zijn op het Udemy-platform door meer ervaren artiesten kunnen een geweldige bron zijn om nieuwe vaardigheden te leren die verband houden met je muzikale interesses.

Tientallen meer opties omvatten ook opnamebenaderingen, terwijl deze opties zich concentreren op het gebruiken en verbeteren van uw programma. Je mogelijkheden om je muziekproductievaardigheden te bestuderen en aan te scherpen zijn in wezen eindeloos.

Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar bij het zoeken naar lessen, maar zoek naar instructeurs die goed kunnen communiceren. Je kunt de beste bijlesdocent selecteren door de verhelderende informatie in de forumopmerkingen te lezen.

Als je niet weet waar je moet beginnen bij het schrijven van muziek, zijn er online veel experts die je kunnen begeleiden.

Bepaal je muzikale doelstellingen.

Wat zijn de geheimen om al deze kansen te maximaliseren? Ik zou beginnen met te bedenken wat je wilt bereiken. Zie je jezelf meer als een rockproducer of als iemand die vooral geïnteresseerd is in het produceren van elektronische muziek?

Welke DAW u overweegt, hangt af van de antwoorden op deze vragen.

Pro Tools wordt veel gebruikt in opnamestudio’s. Je kunt tussen studio’s dwalen terwijl je in Pro Tools werkt om je werk in een professionele studio te verfijnen.

Als je beats wilt maken, is FL Studio een uitstekende plek om te beginnen. Het diende als uitgangspunt voor veel hedendaagse elektronische muzikanten.

Elektronische producenten gebruiken tegenwoordig vaak Ableton Live. Lees meer over de mogelijkheden van Ableton als u van plan bent in de elektronische industrie te werken.

Het beste is dat u meestal niets hoeft te betalen om van uw interesses te genieten. Dus, waar wacht je nog op als je denkt dat muziek maken iets voor jou is?

0
0
0
0
0
0