Cosmo Auto

Informatie voor kinderen over elektronische muziek

Elektronische instrumenten zoals synthesizers en computers worden gebruikt om elektronische muziek te maken. Makers van elektronische muziek gebruiken vaak bandrecorders om onderscheidende geluiden te creëren.

Na de Tweede Wereldoorlog, toen bandrecorders werden ontwikkeld en aan populariteit wonnen, begonnen componisten ze te gebruiken om muziek te maken. De bandrecorder was nodig voor uitvoeringen en componisten gebruikten hem om verschillende geluiden te combineren. Daarnaast gebruikten ze muziek gemaakt met standaard (akoestische) instrumenten en op de een of andere manier aangepast door de bandrecorder. Ze maakten af ​​en toe gebruik van geluiden uit het dagelijks leven, zoals vogelgezang, verkeer en water. Deze twee geluiden werden gemengd zoals de componist het wenste met behulp van de bandrecorder. De soundtrack werd vaak opgebroken en vervolgens op nieuwe manieren herbouwd of gehakt. Hoewel de uitkomsten vaak opwindend waren, waren er problemen. Sommigen vroegen zich af: “Is het muziek? Sommige mensen vonden het saai om naar een bandrecorder te kijken in plaats van naar live muziek te kijken.

In de jaren veertig experimenteerden componisten in Parijs met elektronische muziek. Omdat ze echte, concrete geluiden gebruikten, noemden ze het ‘concrete muziek’. (In dit geval verwees “concreet” naar “abstracte” muziek bedoeld voor uitvoering.) Verschillende geluiden werden gecombineerd, omgekeerd of continu afgespeeld (bijvoorbeeld in een “loop”), opgenomen in een mixer en vervolgens afgespeeld op een andere bandrecorder. Het geluid is mogelijk gefilterd en er zijn mogelijk vibrato- en echo-effecten toegepast. Componisten gebruikten vaak synthesizers, instrumenten die in realtime elektronische muziek konden produceren. Ze hadden een meer organische toon dan geluidseffecten van bandrecorders.

Restanten uit het klassieke tijdperk

Onder de componisten die deze strategieën gebruikten, waren Karlheinz Stockhausen (1920-1973), Bruno Maderna (1920-1992) en John Cage (1912-1992). (geboren 1928). Componisten hebben vaak elektronische en conventionele instrumentmuziek gecombineerd.

Momenteel populaire muziek

In de jaren zestig werden voor het eerst nieuwe geluiden in populaire muziek gecreëerd met behulp van elektronica. Het geluidspalet van de popmuziek werd vergroot door producer Joe Meek en uitvinder Bob Moog, en tegen het einde van het decennium nam de industrie de elektronica over. In de jaren die volgden, hielpen artiesten als Kraftwerk, Brian Eno, Jean-Michel Jarre en Giorgio Moroder de elektronische muziek populair te maken.

Begin jaren tachtig won elektronische muziek aan populariteit en artiesten als New Order, The Human League, Pet Shop Boys en Depeche Mode werden bekend. Deze bands vermengden af ​​en toe rock- en technomuziek.

Het is niet langer ongebruikelijk om elektronische muziek te gebruiken in de 21e eeuw; veel muzikanten gebruiken geen andere soorten muziek.

deuntjes om te dansen

De primaire focus van deze site is elektronische dansmuziek.

EDM, ook wel elektronische dansmuziek genoemd, is een vorm van elektronische muziek. Elektronische muziek, ook wel elektronische dansmuziek (EDM) genoemd, is ontworpen om op te dansen, waardoor het vrolijk en vaak (maar niet altijd) ritmisch wordt. Niet alle elektronische muziek valt onder de EDM-categorisatie, hoewel veel genres dat wel doen. EDM-genres zijn onder meer postdisco, house, industrial, Eurodance, trance, triphop, drum and bass en dubstep.

Billboard publiceerde in 2018 een marktstatistiek over de omvang en de waarde van de elektronische dansmuziekmarkt. Het statistiekenrapport van het bedrijf laat een winst van 12% zien in slechts één jaar tijd, wat de verschillende vorderingen aantoont die mogelijk zijn gemaakt door de muzikale revolutie.

0
0
0
0
0
0