Cosmo Auto

Muziek voor kinderen en studenten

Verschillende tijden in iemands leven vereisen de aanwezigheid van muziek. Het brengt vreugde en geluk in iemands leven. De ziel van het leven is te vinden in muziek, die ons ook grote rust brengt. Shakespeare zei ooit: “Als muziek het voedsel van liefde is, speel dan door, geef me er teveel van, anders wordt mijn eetlust misselijk en sterf ik.” Muziek helpt dus bij ons vermogen om te communiceren met ons ware zelf of onze ziel.

Beschrijf muziek.

Muziek is een rustgevend geluid waar je van geniet omdat het melodieën en harmonieën combineert. Muziek wordt ook gebruikt om verschillende muziekinstrumenten te beschrijven om zulke rustgevende tonen te produceren. Een muzikant is iemand die muziek begrijpt.

De muziek is samengesteld uit raga’s, tala’s en andere genres. Muziek wordt niet alleen door mensen gemaakt, maar verschijnt ook in de natuur. Heb je ooit gehoord van een bewegende rivier of waterval? Er moet daar muziek zijn geweest. Daarom wordt muziek in alles in harmonie gevonden. Wolfgang Amadeus Mozart, een van de meest uitmuntende muzikanten aller tijden, zei ooit: “De muziek zit niet in de noten, maar in de rust ertussen.”

De waarde van muziek

Muziek kan iemand helpen psychologisch en emotioneel te genezen. Op muziek gebaseerde meditatie is een veel voorkomende praktijk. Bij het maken of horen van muziek heeft men de neiging al zijn problemen, verdriet en lijden te vergeten. Maar om van geweldige muziek te genieten, moeten we onze muzieksmaak verfijnen. Er wordt gezegd dat tijdens de Dwapar Yug de Gopi’s gebiologeerd zouden zijn door de muziek die uit de fluit van Heer Krishna kwam. Ze zouden zich helemaal aan Hem wijden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat muzikaal gevoelige planten sneller groeien dan niet-muzikale planten.

Muzikale magische krachten:

Het heeft de kracht om aandoeningen zoals angst, verdriet en slapeloosheid te genezen. De legende van Tansen, die naar verluidt met Raga Deepak lichten aanstak en Raag Megh Malhar zong om regen te brengen, getuigt van de kracht van de muziek. Bovendien helpt het om de concentratie te verbeteren, wat heel voordelig is voor leerlingen.
Waarom muziek zo geliefd is

Ik herinner me nog levendig de eerste keer dat ik het lied “Solsbury Hill” van Peter Gabriel hoorde. Ik kreeg koude rillingen bij het luisteren naar dat nummer om verschillende redenen, waaronder de unieke 7/4-maatsoort en de teksten. Jaren later heeft het nog steeds de kracht om me tot tranen toe te brengen.

Wie van ons heeft geen verhaal over een muziekstuk dat hen raakte? Er is iets aan muziek dat sterke gevoelens bij ons kan oproepen, variërend van geluk tot wanhoop, of het nu bij een concert is, bij het luisteren naar de radio of meezingen onder de douche.

Wetenschappers hebben lang nagedacht waarom muziek ons ​​beïnvloedt op een manier waarop andere geluiden dat niet doen. Ze beginnen nu enkele oplossingen te ontdekken. Ze leren waarom muziek zulke diepe emoties kan oproepen en ons stevig aan anderen kan binden met behulp van fMRI-technologie.

Valorie Salimpoor, een neurowetenschapper aan de McGill University die zich richt op de reactie van de hersenen op muziek, beweert dat muziek de diepe emotionele regio’s van de hersenen beïnvloedt. “Een enkele klanktoon is op zich niet bijzonder plezierig, maar als deze geluiden door de tijd heen in een of andere vorm van arrangement worden gegroepeerd, is het verbazingwekkend krachtig.”

Conclusie:

Muziek is de essentie van het leven. Alles met ritme bevat muziek. De manier waarop we ademen heeft een ritme. We zouden daarom kunnen beweren dat muziek een onderdeel is van alle levende wezens, inclusief de mens. Door middel van muziek kunnen mensen een breed scala aan emoties uiten. Muziek is ook een ander ongelooflijk efficiënt middel om in contact te komen met God. We kunnen concluderen dat het gebruik van muziek de meest authentieke manier is om God te aanbidden en met onze geest te communiceren.

0
0
0
0
0
0